COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 18. 1.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv.apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 1161 laboratorijskog uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 587 lica, od kojih je 86 mlađe, 353 srednje i 148 starije životne dobi. Radi se o 270 lica muškog i 317 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu šezdesetoro lica je iz Banja Luke, stotinu četvoro iz Bijeljine, osamdeset petoro iz Trebinja, četrdeset šestoro iz Kozarske Dubice, tridesetoro iz Doboja, dvadesetoro iz Laktaša, osamnaestoro iz Zvornika, sedamnaestoro iz Prijedora, šesnaestoro iz Foče, trinaestoro iz Dervente, dvanaestoro iz Broda, jedanaestoro iz Bileće, devetoro iz Kostajnice, po petoro iz Modriče i Prnjavora, po troje iz Bratunca, Srpca, Teslića i Čelinca, po dvoje iz Berkovića, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Pala, Petrova, Srebrenice i Stanara, te po jedno iz Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa, Krupe na Uni, Novog Goražda, Osmaka, Ugljevika, Čajniča i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 13 smrtnih slučajeva. Radi se o sedam muškaraca i šest žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je dvoje iz Banja Luke i Prijedora, te po jedno iz Berkovića, Doboja, Istočne Ilidže, Kotor Varoši, Kozarske Dubice, Laktaša, Lopara, Nevesinja i Pala.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 100210 slučajeva virusa korona, a preminulo je 5663 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 388188 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 593, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 225, a u ostalim bolnicama 368. Na respiratoru je 41 lice, 26 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 15 u ostalim bolnicama.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.