COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 18. 1.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св.апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 1161 лабораторијског узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 587 лица, од којих је 86 млађе, 353 средње и 148 старије животне доби. Ради се о 270 лица мушког и 317 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину шездесеторо лица је из Бања Луке, стотину четворо из Бијељине, осамдесет петоро из Требиња, четрдесет шесторо из Козарске Дубице, тридесеторо из Добоја, двадесеторо из Лакташа, осамнаесторо из Зворника, седамнаесторо из Приједора, шеснаесторо из Фоче, тринаесторо из Дервенте, дванаесторо из Брода, једанаесторо из Билеће, деветоро из Костајнице, по петоро из Модриче и Прњавора, по троје из Братунца, Српца, Теслића и Челинца, по двоје из Берковића, Мркоњић Града, Новог Града, Пала, Петрова, Сребренице и Станара, те по једно из Источног Новог Сарајева, Кнежева, Крупе на Уни, Новог Горажда, Осмака, Угљевика, Чајнича и Шековића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 13 смртних случајева. Ради се о седам мушкараца и шест жена, средње и старије животне доби, од којих је двоје из Бања Луке и Приједора, те по једно из Берковића, Добоја, Источне Илиџе, Котор Вароши, Козарске Дубице, Лакташа, Лопара, Невесиња и Пала.

До сада је у Републици Српској потврђено 100210 случajева вируса корона, а преминуло је 5663 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 388188 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 593, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 225, а у осталим болницама 368. На респиратору је 41 лице, 26 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 15 у осталим болницама.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.