COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 19. 1.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св.апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 1484 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 852 лица, од којих је 118 млађе, 537 средње и 197 старије животне доби. Ради се о 388 лица мушког и 464 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину шездесет једно лице је из Бања Луке, стотину троје из Бијељине, педесет осморо из Градишке, педесет четворо из Прњавора, четрдесет четворо из Лакташа, тридесет четворо из Гацка, по двадесет шесторо из Вишеграда и Челинца, двадесет петоро из Невесиња, двадесет четворо из Невесиња, по двадесеторо из Братунца и Добоја, по деветнаесторо из Билеће, Угљевика и Фоче, осамнаесторо из Требиња, четрнаесторо из Козарске Дубице, по дванаесторо из Приједора и Шипова, по једанаесторо из Модриче, Мркоњић Града, Теслића и Шамца, десеторо из Српца, по деветоро из Котор Вароши и Рудог, осморо из Зворника, по седморо из Источног Новог Сарајева, Новог Града, Пала и Петрова, по шесторо из Новог Горажда и Чајнича, четворо из Брода, по троје из Источне Илиџе и Љубиња, по двоје из Дервенте, Лопара, Милића и Шековића, те по једно из Берковића, Власенице, Вукосавља, Калиновика, Рибника и Станара.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 11 смртних случајева. Ради се о три мушкараца и осам жена, средње и старије животне доби од којих је двоје из Дервенте, те по једно из Бања Луке, Добоја, Градишке, Источне Илиџе, Котор Вароши, Козарске Дубице, Модриче, Новог Града и Сокоца.

До сада су у Републици Српској потврђена 101062 случajа вируса корона, а преминуло је 5674 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 389672 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 616, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 234, а у осталим болницама 382. На респиратору је 40 лицa, 23 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 17 у осталим болницама.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.