Новости

Дезинфекција карантинског смјештаја за малољетна лица

Дана 30. 3. 2020. године, Тим 2 (Источно Сарајево) Специјализоване јединице заштите и спасавања Републичке управе цивилне заштите Републике Српске је извршио дезинфекцију простора у мотелу Топекс у Источном Новом Сарајеву у којем се налази карантин камп за малољетна лица.

Опширније

Контејнери за ТВЈ Бања Лука

Данас су припадници Републичке управе цивилне заштите Републике Српске склопили два контејнера на Мањачи и исте превезли до Приједорске петље, до Територијалне ватрогасне јединице Бања Лука.

Опширније

Дезинфекција Банског двора

Данас су припадници тима Специјализоване јединице Републичке управе цивилне заштите Републике Српске за дезинфекцију, након сједнице Народне скупштине Републике Српске, дезинфиковали просторије Банског двора у Бања Луци.

Опширније

Корона вирус потврђен код још 38 особа, 29.3.2020. у 10.00 часова

Према извјештају Института за јавно здравство Републике Српске јуче је, нажалост, регистрован први смртни случај узрокован вирусом корона у Републици Српској. Ради се о жени старије животне доби која је имала више хроничних болести. На Клинику за инфективне болести УКЦ-а примљена је јуче, урађен јој је тест и била је позитивна на вирус корона. Жена […]

Опширније

Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету – COVID-19, 28.3.2020.

Према информацијама Завода за јавно здравство Републике Српске епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету је сљедећа: Тренутно су у Републици Српској 162 особе позитивне на COVID-19. Под здравственим надзором се налази 16.484 особа, а надзор је завршен код 2.301 особом. Тренутно се у изолацији на УКЦ Републике Српске на одјелу COVID-19 налази 28 особа […]

Опширније

Достављена опрема и средства за карантинске кампове

Припадници Републичке управе цивилне заштите данас су доставили у карантинске кампове на граничним прелазима Шамац, Брод и Градишка заштитну опрему и средства за дезинфекцију набављена уз помоћ Завода за јавно здравство Републике Српске.

Опширније

Редовне активности дезинфекције

Припадници тима Специјализоване јединице заштите и спасавања Републичке управе цивилне заштите Републике Српске за дезинфекцију су данас, у склопу редовног превентивног дјеловања, извршили дезинфекцију карантинског смјештаја на царинском терминалу у Градишци.

Опширније

Обилазак карантина и посјета возачима на граничном прелазу Рача

Данас око 12.00 часова, начелник Републичког штаба за ванредне ситуације Републике Српске, Милан Новитовић је, заједно са министром комуникација и транспорта БиХ, господином Војином Митровићем, обишао карантински камп на граничном прелазу Рача. Том приликом су обишли возаче камиона који чекају на улазак у Републику Српску између граничних прелаза Рача и Сремска Рача и подијелили им […]

Опширније