COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 17. 1.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини, извршено је тестирање 281 лабораторијског узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 144 лица, од којих је 24 млађе, 89 средње и 31 старије животне доби. Ради се о 56 лица мушког и 88 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шездесеторо лица је из Бијељине, тридесет једно из Бања Луке, двадесет једно из Зворника, десторо из Угљевика, шесторо из Хан Пијеска, троје из Лакташа, по двоје из Власенице, Кнежева и Прњавора, те по једно из Котор Вaроши, Лопара, Мркоњић Града, Приједора, Теслића, Челинца и Шековића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 17 смртних случајева. Ради се о осам мушкараца и девет жена, средње и старије животне доби, од којих je петоро из Бања Луке, по двоје из Козарске Дубице и Градишке, те по једно из Добоја, Костајнице, Мркоњић Града, Приједора, Прњавора, Рогатице, Шипова и Требиња.

До сада су у Републици Српској потврђена 99623 случajа вируса корона, а преминуло је 5650 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 387027 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 576, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 222, а у осталим болницама 354. На респиратору је 44 лица, 28 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 16 у осталим болницама.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.