COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 17. 1.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u Bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini, izvršeno je testiranje 281 laboratorijskog uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 144 lica, od kojih je 24 mlađe, 89 srednje i 31 starije životne dobi. Radi se o 56 lica muškog i 88 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, šezdesetoro lica je iz Bijeljine, trideset jedno iz Banja Luke, dvadeset jedno iz Zvornika, destoro iz Ugljevika, šestoro iz Han Pijeska, troje iz Laktaša, po dvoje iz Vlasenice, Kneževa i Prnjavora, te po jedno iz Kotor Varoši, Lopara, Mrkonjić Grada, Prijedora, Teslića, Čelinca i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 17 smrtnih slučajeva. Radi se o osam muškaraca i devet žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je petoro iz Banja Luke, po dvoje iz Kozarske Dubice i Gradiške, te po jedno iz Doboja, Kostajnice, Mrkonjić Grada, Prijedora, Prnjavora, Rogatice, Šipova i Trebinja.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 99623 slučaja virusa korona, a preminulo je 5650 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 387027 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 576, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 222, a u ostalim bolnicama 354. Na respiratoru je 44 lica, 28 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 16 u ostalim bolnicama.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.