COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 16. 1.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 661 лабораторијског узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 257 лица, од којих је 40 млађе, 163 средње и 54 старије животне доби. Ради се о 128 лица мушког и 129 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину двадесет једно лице је из Бања Луке, шездесет осморо из Бијељине, петнаесторо из Угљевика, дванаесторо из Зворника, шесторо из Котор Вароши, по петоро из Лакташа и Прњавора, четворо из Градишке, по троје из Кнежева и Лопара, по двоје из Приједора, Рибника, Српца и Челинца, те по једно из Дрвенте, Источног Дрвара, Козарске Дубице, Костајнице, Мркоњић Града, Новог Града и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је осам смртних случајева. Ради се о пет мушкараца и три жене, средње и старије животне доби, од којих је по двоје из Добоја, Приједора и Теслића, те по једно из Бања Луке и Требиња.

До сада je у Републици Српској потврђенo 99479 случајева вируса корона, а преминуло 5633 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиранo je 386746 лицa.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 528, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 212, а у осталим болницама 316. На респиратору je 50 лицa (36 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 14 у осталим болницама).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.