COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 16. 1.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u Bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini izvršeno je testiranje 661 laboratorijskog uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 257 lica, od kojih je 40 mlađe, 163 srednje i 54 starije životne dobi. Radi se o 128 lica muškog i 129 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu dvadeset jedno lice je iz Banja Luke, šezdeset osmoro iz Bijeljine, petnaestoro iz Ugljevika, dvanaestoro iz Zvornika, šestoro iz Kotor Varoši, po petoro iz Laktaša i Prnjavora, četvoro iz Gradiške, po troje iz Kneževa i Lopara, po dvoje iz Prijedora, Ribnika, Srpca i Čelinca, te po jedno iz Drvente, Istočnog Drvara, Kozarske Dubice, Kostajnice, Mrkonjić Grada, Novog Grada i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je osam smrtnih slučajeva. Radi se o pet muškaraca i tri žene, srednje i starije životne dobi, od kojih je po dvoje iz Doboja, Prijedora i Teslića, te po jedno iz Banja Luke i Trebinja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 99479 slučajeva virusa korona, a preminulo 5633 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 386746 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 528, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 212, a u ostalim bolnicama 316. Na respiratoru je 50 lica (36 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 14 u ostalim bolnicama).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.