COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 15. 1.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини, извршено је тестирање 334 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 172 лица , од којих је 32 млађе, 108 средње и 32 старије животне доби. Ради се о 78 лица мушког и 94 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, четрдесеторо лица је из Вишеграда, тридесет седморо из Бијељине, тридесет петоро из Бања Луке, петнаесторо из Братунца, десеторо из Зворника, осморо из Угљевика, петоро из Шековића, четворо из Градишке, по троје из Лакташа, Приједора и Прњавора, двоје из Челинца, те по једно из Добоја, Доњег Жабара, Источног Новог Сарајева, Лопара, Милића, Рибника и Фоче.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је осам смртних случајева. Ради се о три мушкараца и пет жена, средње и старије животне доби, од којх је по двоје из Бањa Луке и Милића, те по једно из Дервенте, Добоја, Костајнице и Вишеграда.

До сада су у Републици Српској потврђена 99222 случаја вируса корона, а преминуло је 5625 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиранo je 386085 лицa.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 503, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 205, а у осталим болницама 298. На респиратору је 42 лица (32 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 10 у осталим болницама).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.