COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 15. 1.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u Bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini, izvršeno je testiranje 334 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 172 lica , od kojih je 32 mlađe, 108 srednje i 32 starije životne dobi. Radi se o 78 lica muškog i 94 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, četrdesetoro lica je iz Višegrada, trideset sedmoro iz Bijeljine, trideset petoro iz Banja Luke, petnaestoro iz Bratunca, desetoro iz Zvornika, osmoro iz Ugljevika, petoro iz Šekovića, četvoro iz Gradiške, po troje iz Laktaša, Prijedora i Prnjavora, dvoje iz Čelinca, te po jedno iz Doboja, Donjeg Žabara, Istočnog Novog Sarajeva, Lopara, Milića, Ribnika i Foče.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je osam smrtnih slučajeva. Radi se o tri muškaraca i pet žena, srednje i starije životne dobi, od kojh je po dvoje iz Banja Luke i Milića, te po jedno iz Dervente, Doboja, Kostajnice i Višegrada.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 99222 slučaja virusa korona, a preminulo je 5625 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 386085 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 503, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 205, a u ostalim bolnicama 298. Na respiratoru je 42 lica (32 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 10 u ostalim bolnicama).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.