COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 14. 1.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 1914 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 1057 лица, од којих је 204 млађе, 670 средње и 183 старије животне доби. Ради се о 456 лица мушког и 601 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двјесто четрдесет пторо лица је из Бања Луке, стотину из Требиња, шездесет осморо из Козарске Дубице, педесет деветоро из Прњавора, четрдесет шесторо из Бијељине, четрдесет петоро из Вишеграда, тридесет деветоро из Лакташа, по тридесет четворо из Добоја и Кнежева, тридесеторо из Фоче, двадесет шесторо из Брода, двадесет петоро из Билеће, двадесет четворо из Источног Новог Сарајева, двадесет двоје из Шипова, по двадесет једно из Градишке, Угљевика и Челинца, деветнаесторо из Котор Вароши, по петнаесторо из Мркоњић Града, Приједора, Рудог и Чајнича, по дванаесторо из Дервенте, Модриче и Српца, једанаесторо из Гацка, десеторо из Теслића, по деветоро из Пала и Сокоца, по седморо из Рибника и Шамца, по петоро из Љубиња и Петрова, по троје из Новог Горажда и Станара, по двоје из Берковића, Вукосавља, Источне Илиџе и Новог Града, те по једно из Братунца, Калиновика, Костајнице, Лопара и Сребренице.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенa су два смртна случаја. Ради се о два мушкараца, старије животне доби, из Добоја и Теслића.

До сада je у Републици Српској потврђенo 99050 случајева вируса корона, а преминуло је 5617 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиранo je 385751 лицa.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 485, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 195, а у осталим болницама 290. На респиратору је 43 лица (29 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 14 у осталим болницама).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.