COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 14. 1.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 1914 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 1057 lica, od kojih je 204 mlađe, 670 srednje i 183 starije životne dobi. Radi se o 456 lica muškog i 601 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, dvjesto četrdeset ptoro lica je iz Banja Luke, stotinu iz Trebinja, šezdeset osmoro iz Kozarske Dubice, pedeset devetoro iz Prnjavora, četrdeset šestoro iz Bijeljine, četrdeset petoro iz Višegrada, trideset devetoro iz Laktaša, po trideset četvoro iz Doboja i Kneževa, tridesetoro iz Foče, dvadeset šestoro iz Broda, dvadeset petoro iz Bileće, dvadeset četvoro iz Istočnog Novog Sarajeva, dvadeset dvoje iz Šipova, po dvadeset jedno iz Gradiške, Ugljevika i Čelinca, devetnaestoro iz Kotor Varoši, po petnaestoro iz Mrkonjić Grada, Prijedora, Rudog i Čajniča, po dvanaestoro iz Dervente, Modriče i Srpca, jedanaestoro iz Gacka, desetoro iz Teslića, po devetoro iz Pala i Sokoca, po sedmoro iz Ribnika i Šamca, po petoro iz Ljubinja i Petrova, po troje iz Novog Goražda i Stanara, po dvoje iz Berkovića, Vukosavlja, Istočne Ilidže i Novog Grada, te po jedno iz Bratunca, Kalinovika, Kostajnice, Lopara i Srebrenice.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja. Radi se o dva muškaraca, starije životne dobi, iz Doboja i Teslića.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 99050 slučajeva virusa korona, a preminulo je 5617 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 385751 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 485, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 195, a u ostalim bolnicama 290. Na respiratoru je 43 lica (29 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 14 u ostalim bolnicama).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.