COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 13. 1.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 1652 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 883 лица, од којих је 198 млађе, 539 средње и 146 старије животне доби. Ради се о 409 лица мушког и 474 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двјесто тридесет двоје лица је из Бања Луке, деведесет петоро из Бијељине, четрдесет петоро из Козарске Дубице, четрдесет једно из Прњавора, четрдесеторо из Градишке, тридесет осморо из Лакташа, тридесет троје из Приједора, двадесет деветоро из Невесиња, двадесет петоро из Вишеграда, двадесет четворо из Зворника, двадесет троје из Мркоњић Града, по двадесет двоје из Теслића и Требиња, по двадесет једно из Костајнице и Угљевика, по осамнаесторо из Добоја и Фоче, шеснаесторо из Дервенте, по петнаесторо из Рудог и Сокоца, по дванаесторо из Пала, Челинца и Шамца, деветоро из Модриче, осморо из Српца, седморо из Чајнича, петоро из Шипова, по четворо из Лопара и Рибника, по троје из Котор Вароши и Станара, по двоје из Новог Града и Шековића, те по једно из Берковића, Брода, Вукосавља, Језера, Кнежева, Крупе на Уни и Сребренице.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је осам смртних случајева. Ради се о шест мушкараца и двије жене, старије животне доби,  из Бања Луке, Гацка, Источне Илиџе, Милића, Пала, Приједора, Требиња и Зворника.

До сада су у Републици Српској потврђена 97933 случаја вируса корона, а преминуло је 5615 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 383837 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 475, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 193, а у осталим болницама 282. На респиратору je 40 лицa (29 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 11 у осталим болницама).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.