COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 16.9.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Uiverzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 1050 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 471 lica, od kojih je 108 mlađe, 256 srednje i 107 starije životne dobi. Radi se o 239 lica muškog i 232 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, osamdeset osmoro lica je iz Banja Luke, četrdeset četvoro iz Bijeljine, po trideset dvoje iz Laktaša i Nevesinja, tridesetoro iz Prnjavora, dvadeset devetoro iz Trebinja, dvadeset sedmoro iz Gradiške, sedamnaestoro iz Doboja, šesnaestoro iz Kozarske Dubice, četrnaestoro iz Modriče, dvanaestoro iz Teslića, jedanaestoro iz Šipova, desetoro iz Prijedora, po devetoro iz Broda, Sokoca i Foče, po osmoro iz Zvornika i Šamca, po sedmoro iz Mrkonjić Grada, Petrova i Ribnika, po petoro iz Rudog i Čelinca, po četvoro iz Dervente i Srebrenice, troje iz Lopara, po dvoje iz Višegrada, Istočne Ilidže i Stanara, te po jedno iz Istočnog Novog Sarajeva, Jezera, Kneževa, Milića, Novog Grada, Novog Goražda i Srpca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 14 smrtnih slučajeva. Radi se o osam muškaraca i šest žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je petoro iz Banja Luke, te po jedno iz Prijedora, Novog Grada, Kozarske Dubice, Trebinja, Broda, Šamca, Ribnika, Bijeljine i Prnjavora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 71145 slučajeva virusa korona, a preminulo je 4027 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 310670 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 694, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 367, a u ostalim bolnicama 327. Na respiratoru je 57 lica (36  u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 21 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 6527 lica, a nadzor je završen kod 199722.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.