COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 16.9.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Уиверзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 1050 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 471 лица, од којих је 108 млађе, 256 средње и 107 старије животне доби. Ради се о 239 лица мушког и 232 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, осамдесет осморо лица је из Бања Луке, четрдесет четворо из Бијељине, по тридесет двоје из Лакташа и Невесиња, тридесеторо из Прњавора, двадесет деветоро из Требиња, двадесет седморо из Градишке, седамнаесторо из Добоја, шеснаесторо из Козарске Дубице, четрнаесторо из Модриче, дванаесторо из Теслића, једанаесторо из Шипова, десеторо из Приједора, по деветоро из Брода, Сокоца и Фоче, по осморо из Зворника и Шамца, по седморо из Мркоњић Града, Петрова и Рибника, по петоро из Рудог и Челинца, по четворо из Дервенте и Сребренице, троје из Лопара, по двоје из Вишеграда, Источне Илиџе и Станара, те по једно из Источног Новог Сарајева, Језера, Кнежева, Милића, Новог Града, Новог Горажда и Српца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 14 смртних случајева. Ради се о осам мушкараца и шест жена, средње и старије животне доби, од којих је петоро из Бања Луке, те по једно из Приједора, Новог Града, Козарске Дубице, Требиња, Брода, Шамца, Рибника, Бијељине и Прњавора.

До сада је у Републици Српској потврђено 71145 случајева вируса корона, а преминуло је 4027 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 310670 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 694, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 367, а у осталим болницама 327. На респиратору је 57 лица (36  у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 21 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 6527 лица, а надзор је завршен код 199722.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.