COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 17.9.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Уиверзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 943 лабораторијскa узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 379 лицa, од којих је 90 млађе, 210 средње и 79 старије животне доби. Ради се о 196 лица мушког и 183 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, деведесет осморо лица је из Бања Луке, тридесет деветоро из Бијељине, тридесет седморо из Билеће, двадесет петоро из Лакташа, двадесет двоје из Требиња, шеснаесторо из Прњавора, четрнаесторо из Источне Илиџе, тринаесторо из Источног Новог Сарајева, једанаесторо из Приједора, десеторо из Добоја, по деветоро из Зворника, Фоче и Челинца, по седморо из Козарске Дубице и Пала, шесторо из Шипова, по петоро из Градишке, Модриче и Мркоњић Града, по четворо из Братунца, Дервенте и Оштре Луке, по троје из Кнежева, Љубиња и Новог Града, по двоје из Гацка, Милића, Сокоца и Рудог, те по једно из Котор Вароша, Осмака и Теслића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 16 смртних случајева. Ради се о 12 мушкараца и 4 жене, средње и старије животне доби, од којих је седморо из Бања Луке, двоје из Прњавора, те по једно из Приједора, Новог Града, Требиња, Брода, Теслића,  Бијељине, Лакташа.

До сада су у Републици Српској потврђена 71524 случаја вируса корона, а преминулo је 4043 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 311613 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 705, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 361, а у осталим болницама 344. На респиратору је 58 лица (35 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 23 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 6849 лица, а надзор је завршен код 200245.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.