COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 15.9.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Уиверзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 831 лабораторијског узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 333 лица, од којих је 92 млађе, 189 средње и 52 старије животне доби. Ради се о 149 лица мушког и 184 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, осамдесет једно лице је из Бања Луке, четрдесет деветоро из Бијељине, двадесет четворо из Лакташа, двадесет једно из Приједора, двадесеторо из Козарске Дубице, седамнаесторо из Добоја, по дванаесторо из Вишеграда и Теслића, десеторо из Прњавора, деветоро из Дервенте, по седморо из Братунца, Угљевика и Челинца, по шесторо из Кнежева и Шипова, по петоро из Зворника и Фоче, по четворо из Лопара, Модриче, Мркоњић Града и Петрова, по троје из Брода, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева и Рогатице, те по једно из Вукосавља, Котор Вароши, Српца, Станара, Хан Пијеска, Шамца и Шековића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 12 смртних случајева. Ради се о седам мушкараца и пет жена, средње и старије животне доби, од којих је четворо из Бања Луке, двоје из Теслића, те по једно из Приједора, Модриче, Гацка, Лопара, Лакташа, Кнежева.

До сада су у Републици Српској потврђена 70674 случаја вируса корона, а преминуло је 4013 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 309620 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 705, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 383, а у осталим болницама 322. На респиратору је 50 лица (34 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 16 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 5989 лица, а надзор је завршен код 199535.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.