COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 13.9.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini, izvršeno je testiranje 218 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 66 lica, od kojih je 6 mlađe, 34 srednje i 26 starije životne dobi. Radi se o 30 lica muškog i 36 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, dvadeset petoro lica je iz Banja Luke, petnaestoro iz Bijeljine, četvoro iz Laktaša, po troje iz Bratunca, Milića, Mrkonjić Grada, Han Pijeska i Čelinca, po dvoje iz Kotor Varoši i Prnjavora, te po jedno iz Zvornika, Kneževa i Srpca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 15 smrtnih slučajeva. Radi se o šest muškaraca i devet žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je troje iz Prnjavora, po dvoje iz Banja Luke, Prijedora i Istočnog Novog Sarajeva, te po jedno iz Trebinja, Srpca, Istočne Ilidže, Doboja, Zvornika i Mrkonjić Grada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 70047 slučajeva virusa korona, a preminulo je 3988 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 308045 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 681, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 367, a u ostalim bolnicama 314. Na respiratoru je 57 lica (39 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 18 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 5374 lica, a nadzor je završen kod 198223.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.