COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 14.9.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Уиверзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 744 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 294 лица, од којих је 64 млађе, 166 средње и 64 старије животне доби. Ради се о 140 лица мушког и 154 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину двадесет четворо лица је из Бања Луке, педесеторо из Бијељине, двадесет шесторо из Требиња, тринаесторо из Добоја, по дванаесторо из Гацка и Модриче, седморо из Лакташа, по четворо из Билеће, Прњавора и Теслића, по троје из Брода, Градишке, Котор Вароши, Мркоњић Града и Фоче, по двоје из Новог Горажда, Приједора, Рудог, Српца и Угљевика, те по једно из Берковића, Доњег Жабара, Зворника, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Кнежева, Лопара, Љубиња, Пала, Сребренице, Станара, Шамца и Шековића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 13 смртних случајева. Ради се о девет мушкараца и четири жене, средње и старије животне доби, од којих је четворо из Бања Луке, двоје из Приједора, те по једно из Бијељине, Модриче, Шамца, Теслића, Лакташа, Прњавора и Шипова.

До сада је у Републици Српској потврђен 70341 случај вируса корона, а преминуло је 4001 лице, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 308789 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 711, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 387, а у осталим болницама 324. На респиратору је 58 лица (37  у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 21 у осталим болницама.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 5771 лице, а надзор је завршен код 198807.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.