COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 13.9.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у болници “Св. Врачеви” у Бијељини, извршено је тестирање 218 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 66 лица, од којих је 6 млађе, 34 средње и 26 старије животне доби. Ради се о 30 лица мушког и 36 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двадесет петоро лица је из Бања Луке, петнаесторо из Бијељине, четворо из Лакташа, по троје из Братунца, Милића, Мркоњић Града, Хан Пијеска и Челинца, по двоје из Котор Вароши и Прњавора, те по једно из Зворника, Кнежева и Српца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 15 смртних случајева. Ради се о шест мушкараца и девет жена, средње и старије животне доби, од којих је троје из Прњавора, по двоје из Бања Луке, Приједора и Источног Новог Сарајева, те по једно из Требиња, Српца, Источне Илиџе, Добоја, Зворника и Мркоњић Града.

До сада је у Републици Српској потврђено 70047 случајева вируса корона, а преминуло је 3988 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 308045 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 681, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 367, а у осталим болницама 314. На респиратору је 57 лица (39 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 18 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 5374 лица, а надзор је завршен код 198223.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.