COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 12.9.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 394 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 149 лица, од којих је 37 млађе, 74 средње и 38 старије животне доби. Ради се о 67 лица мушког и 82 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шездесет четворо лица је из Бања Луке, деветнаесторо из Прњавора, шеснаесторо из Лакташа, четрнаесторо из Бијељине, десеторо из Шипова, седморо из Челинца, петоро из Мркоњић Града, четворо из Котор Вароши, по троје из Градишке и Приједора, двоје из Кнежева, те по једно из Дервенте и Српца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je седам смртних случајева. Ради се о шест мушкараца и једној жени, средње и старије животне доби, од којих је троје из Теслића, двоје из Прњавора, те по једно из Бања Луке и Требиња.

До сада је у Републици Српској потврђен 69981 случај вируса корона, а преминуло је 3973 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 307827 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 656, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 345, а у осталим болницама 311. На респиратору је 46 лица (37 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 9 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 5191 лице, а надзор је завршен код 197632.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.