COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 29.11.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u Bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini izvršeno je testiranje 273 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 83 lica, od kojih je 14 mlađe, 45 srednje i 24 starije životne dobi. Radi se o 40 lica muškog i 43 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, trideset jedno lice je iz Banja Luke, sedamnaestoro iz Bijeljine, desetoro iz Gradiške, sedmoro iz Zvornika, šestoro iz Laktaša, četvoro iz Čelinca, po dvoje iz Kotor Varoši i Prnjavora, te po jedno iz Mrkonjić Grada, Osmaka, Prijedora i Srpca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 26 smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o petnaestoro lica muškog i jedanaestoro ženskog pola, srednje i starije životne dobi, od kojih je osmoro iz Banja Luke, petoro iz Trebinja, po dvoje iz Doboja, Modriče i Laktaša, te po jedno iz Ugljevika, Zvornika, Nevesinja, Srpca, Kotor Varoši, Broda i Šamca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 29818 slučajeva virusa korona, a preminulo je 1031 lice, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 14437 lica, a testirano je 132185.
Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 1207, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 454, a u opštim bolnicama  753.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 12707 lica, a nadzor je završen kod 93386.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.