COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 28.11.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 992 лабораторијскa узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 369 лица, од којих је 60 млађе, 196 средње и 113 старије животне доби. Ради се о 199 лица мушког и 170 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, седамдесет шесторо лица је из Бања Луке, педесеторо из Бијељине, деветнаесторо из Требиња, седамнаесторо из Зворника, петнаесторо из Приједора, по тринаесторо из Добоја, Источног Новог Сарајева и Прњавора, једанаесторо из Кнежева, по деветоро из Вишеграда, Теслића и Угљевика, по седморо из Источне Илиџе, Козарске Дубице и Лакташа, по шесторо из Берковића, Пала и Рогатице, по петоро из Билеће, Рибника, Сокоца, и Фоче, по четворо из Модриче, Мркоњић Града, Невесиња и Шамца, по троје из Братунца, Гацка, Котор Вароши, Лопара, Српца и Сребренице, те по једно из Градишке, Милића, Новог Града, Новог Горажда, Осмака, Петровца, Петрова, Рудог, Станара и Челинца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 18 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о дванаесторо лица мушког и шесторо женског пола, старије животне доби, од којих је двоје из Добоја, те по једно из Градишке, Приједора, Новог Града, Бијељине, Угљевика, Зворника, Шековића, Бања Луке, Мркоњић Града, Кнежева, Прњавора, Требиња, Гацка, Билеће, Модриче и Шамца.

До сада је у Републици Српској потврђено 29735 случајева вируса корона, а преминуло је 1005 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 14278 лица, а тестирано је 131916.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Сроској је 1192, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 451, а у oпштим болницама  741.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 12661 лице, а надзор је завршен код 93258.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.