COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 30.11.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 306 лабораторијских узорaка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 134 лица, од којих је 15 млађе, 75 средње и 44 старије животне доби. Ради се о 75 лица мушког и 59 женског полa.


Према мјесту пребивалишта, тридесет деветоро лица је из Бања Луке, двадесет једно из Бијељине, петнаесторо из Источне Илиџе, деветоро из Градишке, осморо из Источног Новог Сарајева, шесторо из Братунца, по петоро из Прњавора и Челинца, по четворо из Лакташа и Мркоњић Града, по троје из Зворника и Милића, по двоје из Билеће, Приједора и Шековића, те по једно из Вукосавља, Козарске Дубице, Котор Вароши, Осмака, Рибника и Српца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 17 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о деветоро лица мушког и осморо женског пола, средње и старије животне доби, од којих је четворо из Добоја, троје из Градишке, двоје из Бања Луке, те по једно из Гацка, Бијељине, Прњавора, Мркоњић Града, Козарске Дубице, Дервенте, Модриче и Теслића.
До сада су у Републици Српској потврђена 29952 случаја вируса корона, а преминуло је 1048 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 14670 лица, а тестирано је 132505.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1223, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 459, а у oпштим болницама  764.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 12812 лица, а надзор је завршен код 94161.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.