COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 29.11.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 273 лабораторијскa узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 83 лица, од којих је 14 млађе, 45 средње и 24 старије животне доби. Ради се о 40 лица мушког и 43 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, тридесет једно лице је из Бања Луке, седамнаесторо из Бијељине, десеторо из Градишке, седморо из Зворника, шесторо из Лакташа, четворо из Челинца, по двоје из Котор Вароши и Прњавора, те по једно из Мркоњић Града, Осмака, Приједора и Српца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 26 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о петнаесторо лица мушког и једанаесторо женског пола, средње и старије животне доби, од којих је осморо из Бања Луке, петоро из Требиња, по двоје из Добоја, Модриче и Лакташа, те по једно из Угљевика, Зворника, Невесиња, Српца, Котор Вароши, Брода и Шамца.

До сада је у Републици Српској потврђено 29818 случајева вируса корона, а преминуло је 1031 лице, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 14437 лица, а тестирано је 132185.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1207, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 454, а у oпштим болницама  753.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 12707 лица, а надзор је завршен код 93386.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.