COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 28.11.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 992 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 369 lica, od kojih je 60 mlađe, 196 srednje i 113 starije životne dobi. Radi se o 199 lica muškog i 170 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, sedamdeset šestoro lica je iz Banja Luke, pedesetoro iz Bijeljine, devetnaestoro iz Trebinja, sedamnaestoro iz Zvornika, petnaestoro iz Prijedora, po trinaestoro iz Doboja, Istočnog Novog Sarajeva i Prnjavora, jedanaestoro iz Kneževa, po devetoro iz Višegrada, Teslića i Ugljevika, po sedmoro iz Istočne Ilidže, Kozarske Dubice i Laktaša, po šestoro iz Berkovića, Pala i Rogatice, po petoro iz Bileće, Ribnika, Sokoca, i Foče, po četvoro iz Modriče, Mrkonjić Grada, Nevesinja i Šamca, po troje iz Bratunca, Gacka, Kotor Varoši, Lopara, Srpca i Srebrenice, te po jedno iz Gradiške, Milića, Novog Grada, Novog Goražda, Osmaka, Petrovca, Petrova, Rudog, Stanara i Čelinca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 18 smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o dvanaestoro lica muškog i šestoro ženskog pola, starije životne dobi, od kojih je dvoje iz Doboja, te po jedno iz Gradiške, Prijedora, Novog Grada, Bijeljine, Ugljevika, Zvornika, Šekovića, Banja Luke, Mrkonjić Grada, Kneževa, Prnjavora, Trebinja, Gacka, Bileće, Modriče i Šamca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 29735 slučajeva virusa korona, a preminulo je 1005 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 14278 lica, a testirano je 131916.
Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Sroskoj je 1192, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 451, a u opštim bolnicama  741.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 12661 lice, a nadzor je završen kod 93258.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.