COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 27.11.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 938 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 388 лица, од којих је 59 млађе, 224 средње и 105 старије животне доби. Ради се о 205 лица мушког и 183 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, деведесет четворо лица је из Бања Луке, шездесет четворо из Бијељине, двадесет једно из Вишеграда, деветнаесторо из Зворника, седамнаесторо из Добоја, једанаесторо из Лакташа, десеторо из Градишке, по деветоро из Приједора и Теслића, по осморо из Козарске Дубице и Угљевика, по седморо из Модриче и Шипова, по шесторо из Билеће, Брода, Лопара, Прњавора, Рибника и Челинца, по петоро из Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Костајнице и Шамца, по четворо из Гацка, Котор Вароши, Мркоњић Града, Станара, Требиња и Фоче, по троје из Доњег Жабара, Калиновика, Рудог и Шековића, по двоје из Братунца и Дервенте, те по једно из Власенице, Кнежева, Љубиња, Милића, Новог Горажда, Пала, Петровца и Чајнича.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 25 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о седамнаесторо лица мушког и осморо женског пола, средње и старије животне доби, од којих је петоро из Бања Луке, по троје из Котор Вароши и Прњавора, по двоје из Козарске Дубице, Бијељине и Братунца, те по једно из Станара, Рогатице, Билеће, Требиња, Шамца, Добоја, Градишке и Мркоњић Града.

До сада је у Републици Српској потврђено 29366 случајева вируса корона, а преминуло је 987 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 14112 лица, а тестирано је 130941.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1189, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 439, а у oпштим болницама  750.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 13117 лица, а надзор је завршен код 92075.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.