COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 27.11.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 938 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 388 lica, od kojih je 59 mlađe, 224 srednje i 105 starije životne dobi. Radi se o 205 lica muškog i 183 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, devedeset četvoro lica je iz Banja Luke, šezdeset četvoro iz Bijeljine, dvadeset jedno iz Višegrada, devetnaestoro iz Zvornika, sedamnaestoro iz Doboja, jedanaestoro iz Laktaša, desetoro iz Gradiške, po devetoro iz Prijedora i Teslića, po osmoro iz Kozarske Dubice i Ugljevika, po sedmoro iz Modriče i Šipova, po šestoro iz Bileće, Broda, Lopara, Prnjavora, Ribnika i Čelinca, po petoro iz Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Kostajnice i Šamca, po četvoro iz Gacka, Kotor Varoši, Mrkonjić Grada, Stanara, Trebinja i Foče, po troje iz Donjeg Žabara, Kalinovika, Rudog i Šekovića, po dvoje iz Bratunca i Dervente, te po jedno iz Vlasenice, Kneževa, Ljubinja, Milića, Novog Goražda, Pala, Petrovca i Čajniča.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 25 smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o sedamnaestoro lica muškog i osmoro ženskog pola, srednje i starije životne dobi, od kojih je petoro iz Banja Luke, po troje iz Kotor Varoši i Prnjavora, po dvoje iz Kozarske Dubice, Bijeljine i Bratunca, te po jedno iz Stanara, Rogatice, Bileće, Trebinja, Šamca, Doboja, Gradiške i Mrkonjić Grada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 29366 slučajeva virusa korona, a preminulo je 987 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 14112 lica, a testirano je 130941.
Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 1189, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 439, a u opštim bolnicama  750.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 13117 lica, a nadzor je završen kod 92075.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.