COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 26.11.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1024 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 423 лица, од којих је 50 млађе, 280 средње и 93 старије животне доби. Ради се о 228 лица мушког и 195 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину једно лице је из Бања Луке, педесет четворо из Бијељине, тридесет шесторо из Требиња, деветнаесторо из Зворника, по тринаесторо из Лакташа, Добоја и Теслића, дванаесторо из Модриче, по десеторо из Градишке, Кнежева, Прњавора и Хан Пијеска, по деветоро из Приједора, Фоче и Шамца, по шесторо из Вишеграда, Дервенте, Котор Вароши, Мркоњић Града и Угљевика, по петоро из Пала, Сребренице и Шипова, по четворо из Братунца, Брода, Козарске Дубице, Лопара, Љубиња и Српца, по троје из Билеће и Челинца, по двоје из Власенице, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Новог Града и Рогатице, те по једно из Источног Дрвара, Калиновика, Крупе на Уни, Милића, Новог Горажда, Рудог, Сокоца, Станара, Чајнича и Шековића.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је 21 смртни случај, код којег је потврђено присуство вируса корона. Ради се о петнаесторо лица мушког и шесторо женског пола, средње и старије животне доби, од којих је троје из Бања Луке и Бијељине, двоје из Приједора, те по једно из Вишеграда, Рогатице, Калиновика, Дервенте, Чајнича, Источне Илиџе, Пала, Братунца, Рибника, Српца, Петрова, Прњавора и Вукосавња.

До сада је у Републици Српској потврђено 28978 случајева вируса корона, а преминуло је 962 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 13856 лица, а тестирано је 130014.
Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 1176, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 439, а у oпштим болницама  737.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 13270 лица, а надзор је завршен код 91474.

Опширније погледајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.