COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 24.11.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 1073 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 412 lica, od kojih je 61 mlađe, 252 srednje i 99 starije životne dobi. Radi se o 216 lica muškog i 196 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, osamdesetoro lica je iz Banja Luke, sedamdeset dvoje iz Bijeljine, četrdeset šestoro iz Zvornika, trideset šestoro iz Doboja, osamnaestoro iz Gradiške, petnaestoro iz Prnjavora, trinaestoro iz Višegrada, jedanaestoro iz Modriče, desetoro iz Prijedora, devetoro iz Teslića, po osmoro iz Kneževa i Šekovića, po sedmoro iz Dervente i Laktaša, po šestoro iz Bratunca, Milića i Šipova, po petoro iz Kotor Varoši, Ribnika i Šamca, četvoro iz Gacka, po troje iz Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Lopara, Sokoca, Ugljevika, Foče i Čelinca, po dvoje iz Kozarske Dubice, Novog Grada i Srpca, te po jedno iz Vlasenice, Vukosavlja, Jezera, Mrkonjić Grada, Novog Goražda, Oštre Luke, Pala i Srebrenice.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 27 smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima srednje i starije životne dobi, od kojih je petoro iz Banja Luke, po dvoje iz Bijeljine, Teslića, Laktaša, Prnjavora, Istočne Ilidže i Doboja, te po jedno iz Petrova, Nevesinja, Bileće, Prijedora, Kostajnice, Vlasenice, Istočnog Novog Sarajeva, Sokoca i Šamca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 28138 slučajeva virusa korona, a preminulo je 913 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 13761 lice, a testirano je 127984.
Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 1212, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 431, a u opštim bolnicama  781.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 12067 lica, a nadzor je završen kod 90515.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.