COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 23.11.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 407 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 181 лица, од којих је 25 млађе, 109 средње и 47 старије животне доби. Ради се о 101 лицу мушког и 80 женског пола.


Према мјесту пребивалишта деведесеторо лица је из Бања Луке, тридесет једно из Прњавора, по десеторо из Козарске Дубице и Лакташа, седморо из Мркоњић Града, по петоро из Бијељине, Градишке и Лопара, по троје из Зворника и Челинца, по двоје из Кнежева, Угљевика и Шипова, те по једно из Дервенте, Источног Новог Сарајева, Котор Вароши, Милића, Рибника и Српца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 26 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби од којих је четворо из Добоја, троје из Бања Луке, двоје из Зворника, Бијељине и Билеће, те по једно из Рогатице, Чајнича, Пала, Приједора, Новог Града, Купреса, Шипова, Градишке, Требиња, Теслића, Вукосавља, Шамца и Станара.

До сада је у Републици Српској потврђено 27726 случајева вируса корона, а преминуло је 886 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 13533 лица, а тестирано је 126944.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1195, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 439, а у oпштим болницама 756.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 12572 лица, а надзор је завршен код 89224.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.