COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 24.11.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1073 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 412 лица, од којих је 61 млађе, 252 средње и 99 старије животне доби. Ради се о 216 лица мушког и 196 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, осамдесеторо лица је из Бања Луке, седамдесет двоје из Бијељине, четрдесет шесторо из Зворника, тридесет шесторо из Добоја, осамнаесторо из Градишке, петнаесторо из Прњавора, тринаесторо из Вишеграда, једанаесторо из Модриче, десеторо из Приједора, деветоро из Теслића, по осморо из Кнежева и Шековића, по седморо из Дервенте и Лакташа, по шесторо из Братунца, Милића и Шипова, по петоро из Котор Вароши, Рибника и Шамца, четворо из Гацка, по троје из Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Лопара, Сокоца, Угљевика, Фоче и Челинца, по двоје из Козарске Дубице, Новог Града и Српца, те по једно из Власенице, Вукосавља, Језера, Мркоњић Града, Новог Горажда, Оштре Луке, Пала и Сребренице.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 27 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих је петоро из Бања Луке, по двоје из Бијељине, Теслића, Лакташа, Прњавора, Источне Илиџе и Добоја, те по једно из Петрова, Невесиња, Билеће, Приједора, Костајнице, Власенице, Источног Новог Сарајева, Сокоца и Шамца.

До сада је у Републици Српској потврђено 28138 случајева вируса корона, а преминуло је 913 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 13761 лице, а тестирано је 127984.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1212, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 431, а у oпштим болницама  781.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 12067 лица, а надзор је завршен код 90515.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.