COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 25.11.2020. године у 9.00 часова


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1045 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 417 лица, од којих је 51 млађе, 253 средње и 113 старије животне доби.
Ради се о 224 лица мушког и 193 женсог пола.


Према мјесту пребивалишта стотину четворо лица је из Бања Луке, шездесеторо из Бијељине, осамнаесторо из Добоја, по петнаесторо из Приједора и Требиња, по четрнаесторо из Зворника, Лакташа и Прњавора, по дванаесторо из Вишеграда и Угљевика, по десеторо из Градишке, Источне Илиџе и Рогатице, по седморо из Источног Новог Сарајева, Невесиња и Пала, шесторо из Билеће, по петоро из Братунца, Лопара, Модриче, Новог Града, Теслића и Шековића, по четворо из Дервенте, Рибника, Сокоца и Челинца, по троје из Козарске Дубице, Костајнице, Мркоњић Града, Фоче и Шипова, по двоје из Берковића, Власенице, Гацка, Котор Вароши, Новог Горажда, Петровца и Српца, те по једно из Језера, Калиновика, Кнежева, Љубиња, Трнова, Чајнича и Шамца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 29 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о двадесеторо лица мушког и деветоро женског пола, средње и старије животне доби, од којих је петоро из Бања Луке, по двоје из Гацка, Зворника, Добоја, Теслића, Мркоњић Града и Требиња, те по једно из Братунца, Невесиња, Бијељине, Модриче, Шамца, Дервенте, Приједора, Градишке, Котор Вароши, Лакташа, Власенице и Шековића.

До сада је у Републици Српској потврђено 28555 случајева вируса корона, а преминуло је 941 лице, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 13804 лица, а тестирано је 129007.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1154, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 427, а у oпштим болницама 727.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 12943 лица, а надзор је завршен код 90943.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.