COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 20.10.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 817 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 245 lica, od kojih je  55 mlađe, 151 srednje i 39 starije životne dobi. Radi se o 137 lica muškog i 108 ženskog pola.

Prema mjestu prebivališta, osamdeset troje lica je iz Banja Luke, četrdeset jedno iz Zvornika, trideset jedno iz Bijeljine, petnaestoro iz Teslića, četrnaestoro iz Sokoca, devetoro iz Foče, po šestoro iz Višegrada i Čelinca, po petoro iz Prijedora, Kneževa i Rogatice, četvoro iz Petrova, troje iz Dervente, po dvoje iz Doboja, Novog Goražda i Šipova, te po jedno iz Gacka, Gradiške, Istočnog Starog Grada, Laktaša, Milića, Mrkonjić Grada, Modriče, Osmaka, Pala, Prnjavora, Rudog i Ugljevika.
U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o tri muškarca i ženi srednje i starije životne dobi iz Laktaša, Foče, Istočne Ilidže i Rogatice.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 12057 slučajeva virusa korona, a preminulo je 343 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 7510 lica, a testirano je 94270.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/