COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 20.10.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 817 лабораторијских узорaка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 245 лицa, од којих је  55 млађе, 151 средње и 39 старије животне доби. Ради се о 137 лица мушког и 108 женског пола.

Према мјесту пребивалишта, осамдесет троје лица је из Бања Луке, четрдесет једно из Зворника, тридесет једно из Бијељине, петнаесторо из Теслића, четрнаесторо из Сокоца, деветоро из Фоче, по шесторо из Вишеграда и Челинца, по петоро из Приједора, Кнежева и Рогатице, четворо из Петрова, троје из Дервенте, по двоје из Добоја, Новог Горажда и Шипова, те по једно из Гацка, Градишке, Источног Старог Града, Лакташа, Милића, Мркоњић Града, Модриче, Осмака, Пала, Прњавора, Рудог и Угљевика.
У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су четири смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о три мушкарца и жени средње и старије животне доби из Лакташа, Фоче, Источне Илиџе и Рогатице.

До сада је у Републици Српској потврђено 12057 случајева вируса корона, а преминуло је 343 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 7510 лица, а тестирано је 94270.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/