COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 19.10.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 799 лабораторијских узорaка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 255 лицa, од којих је  59 млађе, 162 средње и 34 старије животне доби. Ради се о 134 лица мушког и 121 женскoг пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину једно лице је из Бања Луке, тридесеторо из Пала, двадесет четворо из Градишке, по дванаесторо из Зворника и Требиња, десеторо из Српца, деветоро из Приједора, осморо из Лакташа, седморо из Теслића, по петоро из Бијељине и Котор Вароши, по четворо из Модриче, Невесиња, Новог Града и Прњавора, троје из Рибника, по двоје из Власенице, Козарске Дубице, Крупе на Уни и Мркоњић Града, те по једно из Берковића, Братунца, Источне Илиџе, Трнова и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о мушкарцима старије животне доби из Бијељине.

До сада је у Републици Српској потврђено 11812 случајева вируса корона, а преминуло је 339 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 7495 лица, а тестирано је 90394.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској  је 265, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 95, а у oпштим болницама 170 .

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4734 лица, а надзор је завршен код 65074.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/