COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 5.9.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici Foča, Bolnici “Sv. Luka“ u Doboju  i Bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini izvršeno je testiranje 572 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 69 lica, od kojih je 16 mlađe, 39 srednje i 14 starije životne dobi. Radi se o 39 lica muškog i 30 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, petnaestoro lica je iz Banjaluke, devetoro iz Doboja, šestoro iz Istočne Ilidže, petoro iz Srpca, četvoro iz Foče, po troje iz Laktaša, Teslića, Čelinca i Šipova, po dvoje iz Dervente, Novog Goražda, Petrova, Prnjavora i Ribnika, te po jedno iz Bijeljine, Istočnog Novog Sarajeva, Jezera, Kneževa, Kotor Varoši, Mrkonjić Grada, Stanara i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je šest smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o ženama starije životne dobi iz Banjaluke, Kneževa, Šamca, Gradiške i Doboja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 7726 slučajeva virusa korona, a preminulo je 261 lice sa potvrđenim testom na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 4742 lica, a testirano je 67345.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 195, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 55, a u opštim bolnicama 140.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2922 lica, a nadzor je završen kod 53321.

Opširnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/