COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 5.9.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници Фоча, Болници “Св. Лука“ у Добоју  и Болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 572 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 69 лицa, од којих је 16 млађе, 39 средње и 14 старије животне доби. Ради се о 39 лица мушког и 30 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, петнаесторо лица је из Бањалуке, деветоро из Добоја, шесторо из Источне Илиџе, петоро из Српца, четворо из Фоче, по троје из Лакташа, Теслића, Челинца и Шипова, по двоје из Дервенте, Новог Горажда, Петрова, Прњавора и Рибника, те по једно из Бијељине, Источног Новог Сарајева, Језера, Кнежева, Котор Вароши, Мркоњић Града, Станара и Шамца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je шест смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о женама старије животне доби из Бањалуке, Кнежева, Шамца, Градишке и Добоја.

До сада је у Републици Српској потврђено 7726 случајева вируса корона, а преминуло је 261 лице са потврђеним тестом на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 4742 лицa, а тестирано је 67345.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 195, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 55, а у oпштим болницама 140.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 2922 лица, а надзор је завршен код 53321.

Опширније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/