COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 4.9.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници Фоча, Болници “Св. Лука“ у Добоју и Болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 573 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 73 лица, од којих је 12 млађе, 52 средње и 9 старије животне доби. Ради се о 37 лица мушког и 36 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, седамнаесторо лица је из Бањалукe, седморо из Лакташа, шесторо из Фоче, по четворо из Гацка, Добоја и Источне Илиџе, по троје из Бијељине, Градишке, Модриче, Мркоњић Града, Сокоца и Челинца, двоје из Љубиња, Пала и Требиња, те по једно из Зворника, Источног Новог Сарајева, Лопара, Петрова, Рибника и Теслића.

До сада је у Републици Српској потврђено 7657 случајева вируса корона, а преминуло је 255 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 4628 лицa, а тестирано је 66799 особа.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 203, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 60, а у oпштим болницама 143.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 3001 лице, а надзор је завршен код 52484.

Опширније погледајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/