COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 6.9.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници Фоча и Болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 210 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код тридесет осморо лицa, од којих је деветоро млађе, двадесет шесторо средње и троје старије животне доби. Ради се о 22 лица мушког и 16 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, осамнаесторо лица је из Бањалуке, четворо из Бијељине, по троје из Прњавора и Челинца, по двоје из Приједора, Требиња и Фоче, те по једно из Гацка, Козарске Дубице, Котор Вароши и Новог Горажда.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај, код којег је потврђено присуство вируса корона. Ради се мушкарцу старије животне доби из Рудог.

До сада су у Републици Српској потврђена 7764 случаја вируса корона, а преминуло је 262 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 4804 лица, а тестирано је 67542.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 201, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 59, а у oпштим болницама 142.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 2745 лица, а надзор је завршен код 53546.

Опширније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/