COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 4.3.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 962 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 323 lica, od kojih je 40 mlađe, 104 srednje i 79 starije životne dobi. Radi se o 154 lica muškog i 169 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu osamnaestoro lica je iz Banja Luke, dvadeset šestoro iz Bijeljine, dvadeset četvoro iz Gradiške, trinaestoro iz Višegrada, jedanaestoro iz Pala, po desetoro iz Gacka, Sokoca i Čelinca, po devetoro iz Doboja, Srpca i Foče, osmoro iz Laktaša, sedmoro iz Prijedora, šestoro iz Rogatice, po petoro iz Istočne Ilidže i Novog Grada, po troje iz Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice, Modriče i Mrkonjić Grada, po dvoje iz Bratunca, Kneževa, Kotor Varoši, Krupe na Uni, Lopara, Milića, Teslića, Šamca i Šekovića, te po jedno iz Vlasenice, Vukosavlja i Dervente.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je šest smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima srednje i starije životne dobi iz Bijeljine, Gradiške, Bratunca, Višegrada, Kozarske Dubice i Banja Luke.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 44110 slučajeva virusa korona, a preminulo je 2270 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 36462 lica, a testirano je 203951.

Ukupan broj hospitalizovanih lica Republici Sropskoj je 545, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 224, a u ostalim bolnicama 321 (tabele 3 i 4). Na respiratoru je 57 lica (31 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 26 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4132 lica, a nadzor je završen kod 140557.

Opširnije pogledajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.