COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 3.3.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. aпостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 922 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 310 лица, од којих је 30 млађе, 195 средње и 85 лица старије животне доби. Ради се о 142 лица мушког и 168 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, осамдесет осморо лица је из Бања Луке, двадесет деветоро из Источне Илиџе, двадесет седморо из Бијељине, двадесет петоро из Источног Новог Сарајева, деветнаесторо из Сокоца, једанаесторо из Приједора, десеторо из Пала, осморо из Добоја, по седморо из Вишеграда, Зворника и Теслића, шесторо из Фоче, по петоро из Дервенте и Лакташа, по четворо из Власенице, Гацка, Градишке, Источног Старог Града, Мркоњић Града и Прњавора, по троје из Доњег Жабара, Угљевика, Шипова и Челинца, по двоје из Берковића, Братунца, Козарске Дубице, Модриче, Новог Града и Шековића, те по једно из Брода, Кнежева, Лопара, Милића, Новог Горажда и Рогатице.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je седам смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима старије животне доби из Бања Луке (двоје), Рогатице, Мркоњић Града, Лакташа, Зворника и Бијељине.

До сада је у Републици Српској потврђенo 43787 случајева вируса корона, а преминуло је 2264 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 36448 лица, а тестирано је 202989.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 523, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 215, а у осталим болницама 308. На респиратору је 51 лице (29 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 22 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3828 лица, а надзор је завршен код 140384.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.