COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 4.3.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. aпостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 962 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 323 лица, од којих је 40 млађе, 104 средње и 79 старије животне доби. Ради се о 154 лица мушког и 169 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину осамнаесторо лица је из Бања Луке, двадесет шесторо из Бијељине, двадесет четворо из Градишке, тринаесторо из Вишеграда, једанаесторо из Пала, по десеторо из Гацка, Сокоца и Челинца, по деветоро из Добоја, Српца и Фоче, осморо из Лакташа, седморо из Приједора, шесторо из Рогатице, по петоро из Источне Илиџе и Новог Града, по троје из Зворника, Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице, Модриче и Мркоњић Града, по двоје из Братунца, Кнежева, Котор Вароши, Крупе на Уни, Лопара, Милића, Теслића, Шамца и Шековића, те по једно из Власенице, Вукосавља и Дервенте.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je шест смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби из Бијељине, Градишке, Братунца, Вишеграда, Козарске Дубице и Бања Луке.

До сада је у Републици Српској потврђенo 44110 случајева вируса корона, а преминуло је 2270 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 36462 лица, а тестирано је 203951.

Укупан број хоспитализованих лица Републици Сропској је 545, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 224, а у осталим болницама 321 (табеле 3 и 4). На респиратору је 57 лица (31 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 26 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4132 лица, а надзор је завршен код 140557.

Опширније погледајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.