COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 27.8.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи, те у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 718 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 195 лица, од којих је 51 млађе, 100 средње и 44 старије животне доби. Ради се о 95 лица мушког и 100 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, четрдесеторо лица је из Бања Луке, двадесет троје из Приједора, двадесеторо из Прњавора, по осамнаесторо из Бијељине и Требиња, тринаесторо из Козарске Дубице, седморо из Гацка, по шесторо из Рогатице и Шипова, петоро из Теслића, четворо из Градишке, по троје из Билеће, Лакташа, Модриче и Мркоњић Града, по двоје из Дервенте, Добоја, Котор Вароши, Рибника, Угљевика и Шамца, те по једно из Брода, Зворника, Кнежева, Лопара, Љубиња, Новог Града, Оштре Луке, Петрова, Српца, Станара и Фоче.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртна случаја. Ради се о двоје лица мушког и једном женског пола, средње и старије животне доби, од којих је двоје из Бања Луке и једно из Требиња.

До сада су у Републици Српској потврђена 66142 случаја вируса корона, а преминуло је 3859 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 298819 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 277, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 156, а у осталим болницама 121. На респиратору је 23 лица (17 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 6 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 2277 лица, а надзор је завршен код 194575.

Напомена: Дана 26. 8.2021. године, накнадно је пријављено седам смртних случајева, који су се десили у претходном периоду (по троје лица из Приједора и Новог Града и једно из Оштре Луке).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.