COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 28.8.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči, te u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 500 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 167 lica, od kojih je 42 mlađe, 90 srednje i 35 starije životne dobi. Radi se o 82 lica muškog i 85 ženskog pola


Prema mjestu prebivališta, trideset troje lica je iz Banja Luke, dvadeset petoro iz Trebinja, šesnaestoro iz Nevesinja, petnaestoro iz Bijeljine, osmoro iz Šamca, sedmoro iz Istočnog Novog Sarajeva, po petoro iz Bileće, Laktaša, Mrkonjić Grada i Prnjavora, po četvoro iz Doboja, Istočne Ilidže, Kozarske Dubice i Teslića, troje iz Srpca, po dvoje iz Broda, Višegrada, Ljubinja, Petrova, Ribnika, Rudog i Ugljevika, te po jedno iz Bratunca, Gradiške, Zvornika, Kalinovika, Kneževa, Lopara, Modriče, Novog Grada, Pala i Sokoca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske nije prijavljen nijedan smrtni slučaj.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 66309 slučajeva virusa korona, a preminulo je 3859 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 299076 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 300, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 171, a u ostalim bolnicama 129. Na respiratoru je 31 lice (21 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 10 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2436 lica, a nadzor je završen kod 194678.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.