COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 26.8.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи, те у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 532 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 200 лица, од којих је 49 млађе, 119 средње и 32 старије животне доби. Ради се о 98 лица мушког и 102 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, четрдесет осморо лица је из Бања Луке, по двадесет троје из Лакташа и Прњавора, шеснаесторо из Бијељине, по осморо из Градишке и Козарске Дубице, по седморо из Приједора и Шамца, по шесторо из Добоја и Угљевика, по петоро из Источне Илиџе, Мркоњић Града, Рибника и Челинца, по четворо из Источног Новог Сарајева и Српца, по троје из Модриче и Рудог, по двоје из Котор Вароши, Фоче и Шипова, те по једно из Брода, Дервенте, Зворника, Лопара, Новог Горажда, Пала, Рогатице и Теслића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске није пријављен ниједан смртни случај.

До сада је у Републици Српској потврђено 65947 случајева вируса корона, а преминуло је 3849 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 298101 лице.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 257, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 148, а у осталим болницама 109. На респиратору је 23 лица (17 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 6 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 1950 лица, а надзор је завршен код 194698.

Напомена: Дана 25. 8.2021. године, накнадно је пријављено шест смртних случајева, који су се десили у претходном периоду (троје лица из Приједора, двоје из Новог Града и једно из Козарске Дубице).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.