COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 27.8.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči, te u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 718 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 195 lica, od kojih je 51 mlađe, 100 srednje i 44 starije životne dobi. Radi se o 95 lica muškog i 100 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, četrdesetoro lica je iz Banja Luke, dvadeset troje iz Prijedora, dvadesetoro iz Prnjavora, po osamnaestoro iz Bijeljine i Trebinja, trinaestoro iz Kozarske Dubice, sedmoro iz Gacka, po šestoro iz Rogatice i Šipova, petoro iz Teslića, četvoro iz Gradiške, po troje iz Bileće, Laktaša, Modriče i Mrkonjić Grada, po dvoje iz Dervente, Doboja, Kotor Varoši, Ribnika, Ugljevika i Šamca, te po jedno iz Broda, Zvornika, Kneževa, Lopara, Ljubinja, Novog Grada, Oštre Luke, Petrova, Srpca, Stanara i Foče.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja. Radi se o dvoje lica muškog i jednom ženskog pola, srednje i starije životne dobi, od kojih je dvoje iz Banja Luke i jedno iz Trebinja.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 66142 slučaja virusa korona, a preminulo je 3859 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 298819 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 277, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 156, a u ostalim bolnicama 121. Na respiratoru je 23 lica (17 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 6 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2277 lica, a nadzor je završen kod 194575.

Napomena: Dana 26. 8.2021. godine, naknadno je prijavljeno sedam smrtnih slučajeva, koji su se desili u prethodnom periodu (po troje lica iz Prijedora i Novog Grada i jedno iz Oštre Luke).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.