COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 15. 8.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja tri dana, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini, izvršeno je testiranje 505 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 256 lica. Radi se o 112 lica muškog i 144 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, 12. 8.2022. godine, prijavljeno je četrdeset troje lica iz Banja Luke, trideset petoro iz Bijeljine, trinaestoro iz Foče, jedanaestoro iz Trebinja, desetoro iz Doboja, devetoro iz Zvornika, osmoro iz Broda, sedmoro iz Modriče, po šestoro iz Rudog i Šamca, po petoro iz Dervente i Novog Goražda, po četvoro iz Laktaša, Prnjavora, Stanara i Čelinca, po troje iz Ugljevika i Šipova, dvoje iz Kneževa, te po jedno iz Gradiške, Lopara, Novog Grada i Teslića.

13. i 14. 8.2022. godine prijavljeno je trideset troje lica iz Banja Luke, trinaestoro iz Zvornika, četvoro iz Laktaša, po dvoje iz Bijeljine, Dervente, Istočnog Novog Sarajeva, Kotor Varoši i Prnjavora, te po jedno iz Gacka, Gradiške, Istočne Ilidže, Pala, Sokoca, Srpca, Teslića, Čelinca, Šekovića i Šipova.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, u prethodna tri dana, prijavljeno je šest smrtnih slučajeva. Radi se o tri žene i tri muškaraca, starije životne dobi, iz Srpca, Modriče, Teslića, Dervente, Sokoca i Prijedora.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 116733 slučaja virusa korona, a preminulo je 6452 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 435505 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 166, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 74, a u ostalim bolnicama 92. Na respiratoru je šestoro lica (Univerzitetski klinički centar Republike Srpske).

Detaljnije za 12. 8.2022. pročitajte ovdje.

Detaljnije za 13. i 14. 8.2022. pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.