COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 15. 8.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa три дана, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болници “Св. Врачеви” у Бијељини, извршено је тестирање 505 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 256 лица. Ради се о 112 лица мушког и 144 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, 12. 8.2022. године, пријављено је четрдесет троје лица из Бања Луке, тридесет петоро из Бијељине, тринаесторо из Фоче, једанаесторо из Требиња, десеторо из Добоја, деветоро из Зворника, осморо из Брода, седморо из Модриче, по шесторо из Рудог и Шамца, по петоро из Дервенте и Новог Горажда, по четворо из Лакташа, Прњавора, Станара и Челинца, по троје из Угљевика и Шипова, двоје из Кнежева, те по једно из Градишке, Лопара, Новог Града и Теслића.

13. и 14. 8.2022. године пријављено је тридесет троје лица из Бања Луке, тринаесторо из Зворника, четворо из Лакташа, по двоје из Бијељине, Дервенте, Источног Новог Сарајева, Котор Вароши и Прњавора, те по једно из Гацка, Градишке, Источне Илиџе, Пала, Сокоца, Српца, Теслића, Челинца, Шековића и Шипова.

Институту за јавно здравство Републике Српске, у претходна три дана, пријављено је шест смртних случајева. Ради се о три жене и три мушкараца, старије животне доби, из Српца, Модриче, Теслића, Дервенте, Сокоца и Приједора.

До сада су у Републици Српској потврђена 116733 случаја вируса корона, а преминуло је 6452 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 435505 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 166, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 74, а у осталим болницама 92. На респиратору је шесторо лица (Универзитетски клинички центар Републике Српске).

Детаљније за 12. 8.2022. прочитајте овдје.

Детаљније за 13. и 14. 8.2022. прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.