COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 12. 8.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 183 лабораторијскa узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 106 лица, од којих је 21 млађе, 54 средње и 31 старије животне доби. Ради се о четрдесет седморо лица мушког и педесет деветоро женског пола.


Према мјесту пребивалишта, четрдесет шесторо лицa је из Бања Луке, двадесет седморо из Бијељине, осморо из Прњавора, четворо из Зворника, по троје из Братунца, Српца и Челинца, по двоје из Добоја, Угљевика и Шековића, те по једно из Градишке, Дервенте, Источног Новог Сарајева, Лакташа, Невесиња и Новог Града. 

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај. Ради се о мушкарцу, старије животне доби, из Добоја.

До сада је у Републици Српској потврђено 116477 случajева вируса корона, а  преминулo је 6446 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 435000 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 169, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 73, а у осталим болницама 96. На респиратору је осморо лица, шесторо у Универзитетском клиничком центру Републике Српске и двоје у “Болници Градишка”.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.